Felújított útszakaszt adtak át Ostoroson

Régi adósságunkat törlesztjük azzal, hogy megújulhatott az Ostorost Novajjal összekötő út egy szakasza- mondta Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője a 2503-as út rekonstruált részének átadóján. Az ünnepségen elhangzott: Magyarország Kormánya meghallgatva és megértve az emberek hangját, új utakat épít, és már meglévőket újít fel országszerte és Heves megyében egyaránt.


Eger Hírek

Böjt László, Ostoros polgármestere, Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, valamint Szabó Zoltán, a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyei igazgatója együttesen adták át a forgalomnak az Ostorost Novajjal összekötő út felújított szakaszát.

Az ünnepségen Ostoros polgármestere arról beszélt, hogy a Magyar Falu Program révén kapott forrás segítségével bel- és külterületi utakat, míg a terveik szerint önerőből, járdákat újítanak fel a településen. Böjt László megköszönte Nyitrai Zsolt támogatását, a fejlesztés megvalósításában nyújtott közreműködését.

Nyitrai Zsolt ugyanakkor arról beszélt, hogy a Fidesz-KDNP a párbeszédre alapozza a közéleti munkáját. A fontos döntések előtt rendre nemzeti konzultációkon kéri ki az emberek véleményét és az ott kapott válaszokat beépíti a döntésibe, intézkedéseibe, szabályozásaiba.

Amikor Heves megyében megkérdeztük a polgárokat, hogy mi az, amit fontosnak tartanak a mindennapi életben, hogy miben kérik a döntéshozók segítségét, akkor a munkahelyek megőrzése és a közbiztonság megteremtése mellett az utak és a járdák állapotának javítását említették. Meghallgatva és megértve az emberek hangját, új utakat építünk, és már meglévőket újítunk fel országszerte és Heves megyében egyaránt

– mondta.

Eger és térsége országgyűlési képviselője kitért arra is: a kormány stratégiai célja, hogy minden megyeszékhelyt bekössön az országos gyorsforgalmi úthálózatba, valamint az, hogy a hazai autópályák érjenek el az országhatárokig. Ezen célok megvalósítása jó ütemben halad, de fontos az is, hogy az ország bármely településéről 30 percen belül elérhető legyen egy négysávos út.

Magyarország kormánya mindent megtesz azért, hogy a vidék Magyarországa fejlődjön, az életminőség javuljon, a népességmegtartó erő növekedjen. A vidéki élet vonzó perspektíva a fiatalok, a családok, a vállalkozók számára egyaránt. Az emberek komfortérzetét pedig meghatározza az, hogy a településen ahol élnek, milyen az úthálózat állapota. Fontos kérdés ez a munkába járásnál és a mindennapi életben egyaránt

– fogalmazott.

Az M25-ös út tavalyi átadásával egy régi álom vált valóra, mert összekötötték Egert az autópályával. Nyitrai Zsolt az új közös célként az Egert elkerülő út megépítését jelölte meg. Ezzel kapcsolatban arról számolt be, hogy megkezdődött az Egert tehermentesítő út nyomvonal kijelölést megelőző tanulmánytervének elkészítése.

Bízzanak bennünk, az M25-ös utat is megépítettük, és az elkerülőt is meg fogjuk. De nem csak a nagyvárosainkban történnek ilyen fejlesztések. Megvalósult az elmúlt időszakban a Sarud és Tiszanána közötti út felújítása, Egerfarmoson, Mezőszemerén, Füzesabonyban, Novajon, Besenyőtelken, Szihalmon és Dormándon egyaránt utakat építünk és utakat újítunk fel.

A most átadott Ostoros és Novaj közötti szakaszon 1974 óta nem történt jelentős felújítás, ezért a munkálatokkal régi adósságot törlesztettek. Nyitrai Zsolt az ünnepségen kényelmes, biztonságos és balesetmentes közlekedést kívánt.

Szabó Zoltán a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyei igazgatója ugyanakkor megjegyezte, hogy a most átadott útfelújítás a Magyar Falu Program keretében, 55 millió forintos hazai forrásból valósulhatott meg és egy csomag része, melynek keretében több ütemben valósul meg az Ostoros és Novaj közötti út rendbetétele. A tervek szerint év végéig eljutnak a felújítással Ostoros határáig, majd a külterületi szakaszon jövő év tavaszáig befejezik az építkezést. A most átadott szakasz saját kivitelezésben, alvállalkozó bevonása nélkül valósult meg.