A beoltottak számára véget ért a járvány

Térségi koronavírus információk

A járvány kezdete óta 20 843  Heves megyében tartózkodó fertőzöttet regisztráltak. Jelenleg 55 aktív koronavírusos beteg tartózkodik megyénkben, Egerben 3 fertőzött személy van. Magyarországon elegendő vakcina áll rendelkezésre, ezért a külhoni magyarok már magyar igazolvánnyal is regisztrálhatnak az oltásra. Hazánk június 24-től visszaállítja belső schengeni határain a korábbi átjárási rendet. Heves megyében 150 ezer a regisztrált beoltottak száma.

Átállt az ország a készenléti oltási rendre, de minden magyar állampolgárnak, így a külhoni magyar állampolgároknak is folyamatosan nyitva áll a regisztráció lehetősége a www.koronavirus.gov.hu  oldalon. Szülői hozzájárulással és előzetes regisztrációt követően megkezdődött a 12 és 16 éves korosztály vakcinázása is.

Megtartotta alakuló ülését a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs. A testület első témája a gyerekek nyári táboroztatása volt.

A következő döntések születtek:

  • 110 ezer gyerek töltheti a szünidő egy részét a járvány alatt felújított Erzsébet-táborokban, a hétvégéken pedig családi táborokat szerveznek. A kormány félmilliárd forint többletforrást biztosít a táboroztatásra.
  • A táborokra a mindenkori járványügyi szabályok az irányadók. Garantálják, hogy csak olyan felnőttek vehetnek részt a táborokban, akiknek van védettségi igazolványa.
  • Az erdélyi Erzsébet-táborba az idén nem utaztatnak magyarországi gyerekeket, oda erdélyi magyar gyerekeket várnak.
  • A grémium azt javasolta, hogy a köznevelési intézmények augusztus utolsó hetében is szervezhessenek táborokat.

Megalakult a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs is, melynek célkitűzései a következők:

  • Magyarországnak idén el kell érnie az 5,5 százalékos gazdasági növekedést annak érdekében, hogy a kormány támogatást tudjon nyújtani a terhek jelentős részét viselő családoknak a személyi jövedelemadójuk visszatérítésével.
  • A kormányzat a következő hetekben számos olyan javaslattal fog előállni, amelyek javítani kívánják a magyar vállalkozások működési környezetét.
  • Elő kell segíteni, hogy minél több beruházás érkezzen Magyarországra, ezek a fejlesztések a magyar embereknek nyújtsanak megélhetést és folyamatosan növeljék a magyar gazdaság hozzáadott értékét és technológiai színvonalát.

A beoltottak számára véget ért a járvány! Aki még nem tette, regisztráljon! Köszönet mindazoknak akik segítik a járvány elleni védekezést!